söndag 16 november 2008

Vintertankar

Stora, stora snöflingor föll det här i eftermiddags. De försvann lika snabbt som de kom, men temperaturen har fallit till nollgradigt för första gången på länge och vinden ute är isande kall. Inte ens katten vill vara ute några längre stunder, men så är han också en bortskämd stadskatt med egen ingång.
Hörde av Barbaskön att det redan handlats en del julklappar, och nog blir man lite sugen på julpyssel och paketinslagning nu när vintern tränger sig på. Ska nog lobba för att vi ska ha en liten julgran i år, en riktig. Ingen av oss tillhör annars den pyntiga typen, det brukar bli ett par tomtar i bokhyllan och nån snögubbe i köket, på sin höjd en liten rödvit duk.
Men en ny fin adventsstjärna, lite nybakade lussebullar och pepparkakor och doften av nyintagen julgran skulle förhöja stämningen ordentligt. Vi kanske tom ska satsa på jul-köksgardiner i år!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jul juuul strålande juuuul... jag känner verkligen hur det pirrar i julnerven!! när man går på dollar bland alla tomtar... fast jag gillar inte heller då det är för pyntat... men något som är juligt som jag inte kan få nog av är ljus!! så underbart! kul att det rör på sig, och ja visst vill man bara sluta med det man håller på med och känna vad krabaten håller på med, småbusarna! vill 'tant' helene ha julklapp eller vill bäbi ha en? du verkar ju tillhöra dom som köper och förbereder, vissa köper ju inte en pryl innan! hur kan dom motstå?? och så är det sista julen du är tant Helene för Elvis och Gustav, sen blir du XX mamma ;-) tänk va härligt!! jag är verkligen bäbis tokig nu, kompisar som fick bäs igår!!! /åsA

Anonym sa...

ja det var så jag tänkte oxå, som ifjol ;-) fast då fick ju 'tant' nu är du ju halvägs mamma!! tänk va kul!!! en lite snuffig bäbis!!