tisdag 19 maj 2009

Ut med Semper och bebissängen

Efter en lååång vecka med dålig sömn har vi äntligen fått sova igen. Allt började med att vi blev rekommenderade Semper-droppar istället för Minifom, eftersom det skulle vara så nyttigt för bebismagen. Sagt och gjort, vi köpte droppar och matade bebisen med förra tisdagen. Sen dess har det varit kaos var och varannan natt, har det inte varit magknip så har det varit sömnstörningar och varannan timmes matning och vakenhetsperioder mitt i natten, så man har känt sig mer eller mindre som en zombie på dagarna. Till slut löste vi problemet på två fronter: Vi kastade ut Semper och fortsatte med Minifom och magmassage, och vi flyttade ut bebissängen från sovrummet. Man ska ju inte ropa hej för tidigt, men nu har det i alla fall varit två nätter på rad med förbättrad sömn. Bebisen sover 4-5 timmar i sträck, och sen 2-3 timmar till efter första matningen. Enda nackdelen är att solljuset i vardagsrummet gör att vi inte längre har några sovmorgnar; tidigare kunde man lägga Arvid på armen och fortsätta sova till 10. Nu vaknar han kl 7 och tycker att det är lekdags, medan hans mamma envist hävdar att morgonen inte börjar förrän tidigast kl 9!

4 kommentarer:

Therese sa...

Ett tips, som jag fick från min syter som arbetar på neo, är att lägga en vetekudde på magen. Inte en överhettad dock, endast varm. Detta hjälper att öppna blodkärlen i magen. Det har hjälpt för oss.

Semester & Mat sa...

Mörkläggningsgardin ;)

mama sa...

äh det är skönt att komma igång på morgonen oxå... är inte så tokigt att lägga sig kl 21 börjar faktiskt bli van med det nu... :)

Helene sa...

Vetekudden ska vi testa vid nästa magknip!
Men sova sova sova till kl 8-9 vill jag nog fortsätta med.... *snyft*