fredag 10 april 2009

Så söt när du sover

Fem timmar i sträck sov han i natt, den underbara lilla bebisen! Tror inte jag har varit så här utvilad på väldigt länge, ja säkert en månad minst...!
Annat var det igår natt, då fanns det en billig bebis till salu i Bandhagen. Från kl 05 på morgonen och fyra timmar framåt sov han i 10 minuters skift, dessemellan var det skrik och gnäll och allehanda klagomål. Och när inte bebisen kan sova, då sover ingen annan heller. Det finns säkert en hel del duktiga människor som tycker att man inte ska lyfta upp en bebis vid minsta lilla skrik och gnäll, men då är de förmodligen inte a) nyblivna föräldrar eller b) bosatta i en 2:a. Uppfyller man dom två kriterierna så inser man ganska snabbt att enda chansen att rädda nån form av vila eller nattsömn är att trösta bebisen så snabbt som möjligt, även om det innebär att gå två varv runt kvarteret kl 05 på morgonen med en klängande bebis hängande över axeln.

3 kommentarer:

Semester & Mat sa...

Jag tror som jag sa till dig igår också, om att lyfta upp dem på en gång / alt ge nappen. Om de bara slumrar när de känner att de vill känna kontakten av sina föräldrar eller få hjälp att hitta nappen. Ja då gäller de att vara snabb så de inte grymtar på så att de vaknar helt och hållet...

Anonym sa...

det är olika storlekar å det är ju jättebra för då kan hon vara finklädd länge ;-) kul att vi har samma smak!!!

5 timmar lyx! ;-) våran donna har fått för sig att sova sitt längsta pass på 4 timmar mellan 4 och 8 på morognen... men vad spelar det för roll med en bror som vaknar halv sex!! dom är i maskopi barnen tror jag i nån hemlig plan mot oss föräldrar ;-)

åsa

Eva Öhman sa...

Hej! Funkar inte Lenas tipps om vichy vatten. (pensla hela munnen o inte bara tungan!) Ja prova vichy vatten men de hjälpte inte så vi fick en lila "vätska" (med konstigt namn) från bvc som dom blir lila i hela munnen o överallt de kommer så va försiktig me de om du får de! (ja smörjde även mina bröstvårtor me den lila vätskan ifall ja hade torsk på dom) //Eva Öhman