fredag 12 juni 2009

En mammas list

Spjälsängen blev slutligen upplockad från källaren och monterad och iordninggjord. Den lilla bebisen har kommit på hur man vänder sig i sidled och efter att kilat fast sig på tvären i bebiskorgen och vaknat med storgråt ett par nätter i rad beslutades det igår gemensamt att det var dags för förändring. Sagt och gjort, spjälsängen kom upp och bebisen låg nöjd och glad och lekte en lång stund för sig själv. Tills det var dags att sova. Jag tror vi höll på till halv elva på kvällen med nattning om och om igen, för så fort huden nuddade madrassen vaknade bebisen och insåg att det var heeeelt fel säng och inte alls de vanliga inlegade påslakanen. Till slut fick vi ta till lite fultrick och droppa bröstmjölk över kudden och madrassen för att den skulle lukta som den gamla sängen, och därefter sov bebisen hela natten i sin nya säng.

3 kommentarer:

mama sa...

he he det gamla tricket, pratade med två mammor igår som värmde vetekudde som de sedan bröstmjölksstänkte för att få deras oroliga små att sova, mammavarmt och mammadoft...zzzzzzz

Anonym sa...

Så nu har han blivit STOR kille å sover i STOR säng... känns som om det var SÅ länge sen vi träffades! Men jag försöker fixa så att vi syns på ängen!
Nanne

Helene sa...

Ja han är verkligen stor kille nu! Hoppas hoppas att vi ses på ängen, oavsett datum! :)