lördag 6 december 2008

Fridfullt igen

Soffan är på plats och allt är återigen frid och fröjd i det lilla huset i Bandhagen! Efter jobbet igår tog vi bussen direkt ut till Ikea och vandrade runt relativt lugnt, provsatt lite olika modeller men bestämde oss ändå för den vi tittade ut i somras. Den har schäslong, den går att bädda ut till dubbelsäng, den är skön att sitta och ligga i och den kostar nästan gratis. Faktum är att det var så bra pris att vi shoppade på oss lite nya mattor, gardiner och julklappar när vi ändå var i farten! :)
Man tror ju gärna att det ska vara lika enkelt att montera ihop möblerna som att handla dem på Ikea, men det är en hel byggsats att få ihop en liten soffa. Som tur var fanns alla bitar med och bruksanvisningen stämde, men det tog ändå sin lilla tid att få alla skruvar och muttrar och bultar på plats. När vi hade lyft och böjt och försökt på alla sätt att få pluggar och skruvar att passa rätt utan att lyckas muttrade min sambo nånting om att "det var sista gången vi handlade möbler på den där jäkla tomteverkstaden".
Tur att minnet är bra men kort, jag förbereder redan inför nästa shoppingrunda. ;)

3 kommentarer:

Semester & Mat sa...

Julklappar till hemmet ;
Ja dessa ord hör man många gånger när det ska monteras saker ifrån ikea, är det för att det är för logiska bruksanvisningar, till och med bilder ;)

mama sa...

samma här, så här senast passade jag på att skruva ihop hyllan vi köpt när stefan var och lämnade på återvinningen, lugnast så, och enkelt om man följder instruktionerna, stefan tror att det finns en 'universal lösning' på allt som ska skruvas vilket innebär att det alltid blir fel, så han kanske har rätt?

Anonym sa...

Bildbevis på hemmet tack :-)